26 Eylül 2008 Cuma

IFTAR MENUSU


Merhaba arkadaslar,burdan tum ISLAM ALEMININ KADIR GECESI MUBAREK OLSUN.....Sizlerle bir ifter soframi daha paylasacagim.Misafiriniz geleceginde rahatlikla ulasabilecegizniz bir menu iste burda:)....

  • LEBENIYE CORBASI
  • SINITZEL
  • KAGIT KEBABI
  • KURU KOFTE
  • YALANCI SU BOREGI
  • VISNELI HOSAF
  • KARPUZ
  • UZUM
  • SALATA
  • KADAYIF



LEBENIYE CORBASI Bu corbayi gecen hafta dayimlara iftara gittigimde yemistim cok hosuma gitti.Bende misafirlerime yapmaya karar verdim.tarif oktay ustanin .Denemenizi tavsiye ederim cok guzel oluyor.Bu linkten ulasabilirsiniz.oktayustayemektarifleri

MALZEMELER
  • 100 gr kıyma
  • 1 su b. haşlanmış nohut
  • 1 su b. buğday
  • yarım kg yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 çorba k. un

Üzeri için:

  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 çorba k. nane
YAPILISI

Bir tencereye sıcak su alınarak içerisine ilk olarak buğday ve nohut eklenerek pişmeye bırakılır. Diğer taraftan 100 gr. kıyma tuzu ve baharatı ayarlanarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanarak kızartılır. Kızartılan köfteler de buğday ve nohuta eklenir. Terbiyesi için bir kapta yoğurt, yumurta ve un karıştırılır, üzerine önce soğuk su sonra biraz sıcak su konularak pişmekte olan nohut, buğday ve köftelere eklenir.Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır. Sokereçi için tereyağı eritilir. Üzerine ince doğranmış soğan konur. Kavrulduktan sonra ince doğranmış taze nane konularak pişmiş olan çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.



SINITZEL
MALZEMELER
  • 1 kg tavuk gogsu
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardagi galeta unu
  • tuz,karabiber
  • kizartmak icin :siviyag
YAPILISI
Tavuk gogsu ince olacak sekilde parcalara ayrilir.Bir tabaga yumurtalar kirilir ve cirpilir,diger bir tabaga da galeta unu karabiber ve tuz atilir.Tavuk gogusleri once yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanarak kizgin yagda arkali onlu kizartilir.Sicak olarak servis edilir...

SERVIS TABAGI



KADAYIF

22 Eylül 2008 Pazartesi

IFTAR MENUSU

Merhabalar arkadaslar yogunlugumdan dolayi sayfamla fazla ilgilenemiyorum kusura bakmayin.Nihayet firsat buldum ve sizlerle gecenlerde hazirladigim iftar menusunu paylasacagim.Hadi buyrun menuye bakmaya.....

  • MANISA KEBABI
  • ANTEP KEBABI
  • MERCIMEK CORBASI
  • PILAV
  • TAVUK BUDU
  • YALANCI SU BAOREGI
  • TARCINLI KARISIK HOSAF
  • KAVUN
  • UZUM
  • SALATA


MANISA KEBABI
MALZEMELER
  • 3 corba kasigi margarin ve ya tereyagi
  • 2 adet tavuk gogsu
  • 250gr mantar
  • 2 adet dolmalik biber
  • 2 adet kirmizi biber(paprika)
  • 2 adet domates
  • 2 dis sarimsak
  • karabiber,kimyon,tuz
KREP HAMURU
  • 3 yumurta
  • 2 su bardagi sut
  • 2 su bardagi un
  • 1-2 yemek kasigi sivi yag
UZERINE
  • 8 dilim kasar peyniri
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivribiber
YAPILISI
Tavuk gogsunu 3 corba kasigi margarinle suyunu birakip cekene kadar kavurun.Sarimsaklari dograyip ilave edin.Bu arada mantarlari 1 kasik sirke kattiginiz suyun icinde 10 dk bekletin,daha sonra kup kup dogradigimiz biberleri dorde boldugumuz mantarlari ilave edin,en son olarak domatesleri ilave edip domatesler suyunu cekince tuzunu ve baharatini katip sogumaya birakalim.
Krep icin;yumurtayi,sutu,yagi,unu karistiralim.Teflon tavayi yaglayalim.Krep hamurundan bir kepce tavaya dokun,tavayi surekli sallayarak hamuru tavaya yayin,arkali onlu pisirin,Butun krepler pistikten sonra krepleri cukur bir kasenin icine yerlestirip kenarlarini sarkitin.Ilik kebaptan delikli bir kepce ile alip krebin ortasina koyun,krebi bohca seklinde toplayinkaseyi yaglanmis tepsiye ters cevirin.Krepler bitene kadar ayni islemi yapin.Uzerine kasar dilimini,bir dilim domates ve biberi yerlestirin kurdanla tutturun.Tencerede kalan bebabin sosuna biraz salca ve su ilave edin bir tasim kaynatip tepsiye dokun.Onceden isitilmis firinda 10-15 dk kasarlar eriyene kadar pisirin.

ANTEP KEBABI


MALZEMELER
Kofte icin
  • 500 gr kiyma
  • 1 yumurta
  • ekmek ici
  • tuz
  • karabiber,biraz karbonat
  • maydanoz
  • 4 adet patlican
  • domates,biber
YAPILISI
Ilk once kofte malzemelerini karistirip yassi kofteler yapin.Buzdolabinda bekletin,daha sonra patlicanlari alacali soyun halka halka dograyin suda bekletmeyin.Firin tepsisine ya da borcama bir patlican bir kofte seklinde sirasitla dizin uzerine domates ve biber dilimleri yerlestirin salcali su yapip dokun onceden isitilmis firinda patlican ve kofteler pisene kadar pisirin.




MERCIMEK CORBASI

SERVIS TABAGI

10 Eylül 2008 Çarşamba

Ferhat Göçer

müzik dinle

MEZELER

Merhaba arkadaslar uzun bir tatilin ardindan yine sizlerle beraberim.Biraz gecte olsa herkese HAYIRLI VE BEREKETLI RAMAZANLAR diliyorum.Blogcuda ki problemlerden dolayi bloggere tasindim.Hadi bakalim hayirlisi:)Size yaz tatilinde ablamdan ogrendigim babaganusun tarifini verecegim.Ramazanda da corbalarin yaninda cok iyi bir meze olur diye dusundum.Hadi ozaman buyrun tarife.....Ozlemisim be tarif vermesini....
BABAGANUS
MALZEMELER
  • 4-5 adet patlican(kozlenmis)
  • 2-3 adet kirmizi biber(paprika)
  • 1 adet sogan
  • 3-4 cop sis kofte(et ve tavuk gogsu de olabilir)
  • 1 yesi biber
  • 1 adet domates
  • tereyagi
  • kasar peyniri rendesi

YAPILISI

Patlicanlari ve biberleri ocakta veya firinda kozleyip kabuklarini soyun.Sogani kucuk yemeklik dograyin,yesil biberle birlikte tereyaginda kavurun.Domateside ekleyin.Patlicanlari ve biberleri ince ince dograyin.Kofteleride kucuk kucuk dograyin hepsini bir karistirin baharat ve tuzunu ekleyip sote edin.Sicak sicak servis tabagina alip uzerine kasar peyniri rendesini serpin.

NOT:Eger etle yapacaksaniz eti kucuk kucuk dograyin,soganla birlikte pisirin.Ben gecenlerde tavuk gogsuyle yaptim sonuc mukemmeldi herkese tavsiye ederim pisman olmazsiniz.

1.ASAMA

2.ASAMA


3.ASAMA



Menu ve sofralar

Ayrica bu kumpiri beni unutmayip PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGINE davet eden Huriye(kelebeklisaniyeler) arkadasima tesekkur ediyorum.Bu tarifi ona gonderiyorum.Kolay gelsin sevgiler....Buradan da katilmak isteyen arkadaslara duyrulur.
" P.D.C.S.E26"KUMPIR

MALZEMELER
Yarim kilo gr patates
1 Kutu konserve misir
1 Kutu konserve bezelye
Sosis
Kasar peyniri(rendelenmis)
Ketcap
Mayonez
Kornison tursu
Treyigi,tuz YAPILISI Patatesleri haslayin sicakken rendeleyin,sosisleri kucuk kucuk dograyin.Patatesleri sosis,tereyagi ile karistirin borcama yerlestirin.Uzerine kasar rendesini serpin firinda peynir eriyene kadar pisirin.Firindan cikarinca uzerine bezelye,misir,tursuyu karistirip dokun,en ustune ketcapla mayonezle susleyip servis yapin. Bu gormus oldugunuz da yogurtlu kumpir.Arkadaslarimdan bazilari ketcapla,mayonezi sevmiyorlar bende onlar icin boyle sik bir kumpir hazirladim.

BAKLAVA MALZEMELER
1 Cay bardagi sivi yag
1 Cay bardagi yogurt
1 Cay bardagi süt
Yeterince un
3 Yumurta
Yarim limon
Yarim kabartma tozuIC MALZEMELERI
Iri dövülmüs ceviz
Yeterince siviyag ve tereyag karisimiSERBETI ICIN:
1 Kilo seker
1 Litre su
Bir kac damla limon suyuYAPILISI:Ilk önce ceviz haric tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogurulur sonra ceviz büyüklügünde bezeler hazirlanir ve bir kenarda 1 saat kadar dinlendirilir.Dinlenen bezeler nisasta ve un karisimiyla acilabildigi kadar ince acilir ve bicakla 4 e kesilir sonra herbir parcanin sivri ucundan parmakla büzülür ortasina biraz ceviz konur ve sivri iki ucu üzerine kapatilarak dikkatlice tepsiye ters yerlestirilir diger parcalarda ayni sekilde yapilir ve tepsi dolana dek yerlestirilir sonra üzerine isterseniz sade tereyagini eritip her tarafina yag degecek sekilde gezdirin yada cok agir oluyor diyorsanizda siviyag ile karisik gezdirebilirsiniz ve önceden isinmis firinda ortalama 200 derece üzeri kizarana dek pisirilir.Baklava firinda piserken bir taraftanda serbeti hazirlanir genis bir tencerede su ve seker kaynadiktan kisik ateste 10,15 dakika daha kaynatildiktan sonra limon suyu eklenir ve böylede bir 5 dakika kaynatilir sonra sogumus baklavanin üzerine yavas yavas gezdirilir.Bir gece bekletilir serbetini iyi cekmesi icin...

KIYMALI VE PATATESLI MILFOYLU BOREK
KURU PATLICAN DOLMASI

Bu pastanin ne alakasi var dogum gununle diyorsunuz.Haklisinizda ama bu pastayi hem Turkiye ´ye gidecegim icin hem de A MILLI takimimiza destek olmak icin yapmistim.Cokta lezzetli olmus.

GOZLEME
Gozlemenin malzemeleri mayali hamurla ayni.Bunu biraz daha ince acip icine peynir,maydonoz karisimi koyup bir ucunu digerinin uzerine kapatip pizzapan veya silexde kizarana kadar pisirin.
MAYALI EKMEK

  • MALZEMELER
    9 Su bardagi un
    3 Su bardagi sut
    1 Cay bardagi sivi yag
    1 Paket krema
    1,5 Paket yas maya
    1,5 Corba kasigi tuz
    2 Corba kasigi seker
    1 Su bardagi sicak su
    Yapilisi
    Un genis bir kaba alinir,ortasi havuz gibi acilir.Bir kaba yas maya,seker ve 1 bardak sicak su konup agzi kapatilir kabarmasi icin.Unun icine sivi yag dokulur,isitilmis sut kremasi ,tuz,kabaran maya ve sut ilave edilip yogrulmaya baslanir sut un tamami ilave edilip cok yumusak bir hamur yapilir iyice yogrulur ve uzeri kapatilip mayalanmasi icin bekletilir.
    Iki tepsinin tabani unlanir ve mayalanan hamurdan unlanan ellerle istediginiz buyuklukte bezeler yapilir mesela limon buyuklugunde veya ceviz nasil isterseniz.Bezeler un dolu bir tabagin icinde iyice una bulanip unlanan tepsiye dizilir.Tepside mayalanan bezeler bir kenarda iki elle hafif bastirarak yassiltilir hertarafina esit sekilde bastirilir ve buyukce bir bezin uzerine tekrar mayalanmaya birakilir.Ekmeklerimiz biraz kabarinca onceden isitilmis pizzapan veya silexde orta ateste alti ve ustu kizarana kadar cevirerek pisirilir.Sicakken margarin surulerek ust uste konulur.

PASTALARIM

Herkese cikolatali tariflerle merhabalar.Sizlerle bir kac cikolatali tarif paylasacagim,benim gibi cikolataya hayir demeyenler icin essiz uc tarif....kendinizi mutlu etmek istiyorsaniz hadi buyrun tariflere....... Bu tarifimi gecen sene ablam vermisti ama hic deneme firsatim olmadi.Birkac kiside gorunce denemeye karar verdim.Ben muzu cok sevdigim icin icine muz ezdim kattim.Muzun aromasi oyle guzel yaptiki pastayi.Sonuc mukemmel oldu...Hele bu yaz sicaginda oyle guzel giderki hhhmmmmmmm HALLEYLI PASTA
MALZEMELER
10 Adet halley
2 Paket krem santi(1 kutu)
2 Adet muz
1 C ay bardagi ceviz veya findik
1.5 Su bardagi sut(krem santi icin)
uzeri icin cikolata sosu
YAPILISI
Krem santiyi uzerindeki tarife gore hazirlayin.Halleyleri kucuk kucuk parcalara bolun,muzlari ezin.Krem santiyi,muzu,cevizi,halley parcalarini karistirin.Istediginiz kaliba aliminyum folyo sererek dokun.Bir gece buzlukta bekletin. Buzluktan cikarinca ters cevirin servis yapmadan once uzerine cikolata sosu dokun.Afiyet olsun.....
TRUUFFFFF
B u tarifi ben surekli yaparim evde genelde kekim bulunur yanmedigi zaman hemen degerlendiririm.Sevgili arkadasim Seval (http://yemegimle.blogspot.com)yapmis goruntusu cok hosuma gitti.Benimde kekim vardi hemen basina gectim. Yalniz ben sivi krema kullanmadim krem santim vardi onu kattim icine.Boylede lezzetli oldu.ben tarifi yazmayacagim burdan ulasabilirsiniz.Ben incirde kullanmadim.Onun yerine muz koydum.Gercekten denemenizi tavsiye ederim muzla harika oluyor
Bu da benim herzaman kekimi degerlendirdigim toplarim.Tarif ayni ama yuvarlayip hindistan cevizine buluyorum.


PROFITEROL
MALZEMELER
2 Su bardagi su
Yarim paket margarin
4 Adet yumurta
1 Su bardagi un
iC KREMASI ICIN
Arzuya gore krem santide kullanabilirsiniz
2 Adet yumurta
2 Corba kasigi un
Yarim su bardagi toz seker
Yarim kilo sut
1 Paket vanilya
1 Yemek kasigi margarin
YAPILISI
Bir tencereye suyu koyup kaynatin.Icine margarini koyarak eritin,atesten alip icine unu koyup yavas yavas karistirin.Iyice yedirin tekrar ocagin ustune koyup pisirin.Ocaktan alip ilimaya birakin.Iliyinca yumurtalari bir bir ekleyin.puruzsuz bir hamur elde (mikserle cirpin).Hamur kasikla ya da krema torbasiyla yagli kagit serilmis tepsiye dizilir onceden isitilmis 200 C firinda pisirin.
Krema yapimi:Yumurtayi,sekeri,unu ve sutu karistirarak muhallebi kivamini alana kadar pisirin.Soguyunca margarini ve vanilyayi ekleyerek cirpin soguyan toplarin icine enjektor yardimi ile doldurun.Servis edeceginiz vakit cikolata sosu dokun.Onceden dokerseniz cikolata sosu profiterolleri yumusatiyor.
NOT:Profiteroller piserken firinin kapagini hic acmayin,pistikten sonrada firin iliyincaya kadar cikartmayin icinden,cobuk sonuyor.

pastalarim

Tik tik tik ben geldim,siparislerimle geldim.Merhabalar arkadaslar.Epeydir dogru duzgun sitemle ilgilenemiyordum.Tam hersey bitti derken simdi de yaz geldi izin sezonu basladi.Yani bende Turkiye'ye gidiyorum kosusturmacam devam ediyor anlayacaginiz.Birazda heyecan var tabiki......Onceki yazimda siparis pastalarimi verecegim demistim.Simdi sira onlara geldi...Veeeee pastalarimmmmmmmmmmm........Bu pastayi sevgili arkadasim kekevinden aldim.Ben tarifi yazmiyorum tarifi gormek icin buraya
tiklayin.Ve iyi sonuc cikti cocuklar bayildi.Sizde cocugunuzu sevindirmek istiyorsaniz deneyin derim.Ben simdiden yaz icin yigenime soz verdim bile dogum gunu icin.


KELEBEK PASTA
DOGUM GUNU PASTASI
PANDISPANYA ICIN
MALZEMELER
6 Yumurta
1 Su bardagi toz seker
1 Su bardagi un
1 Su bardagi nisasta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Yemek kasigi su
KREMASI ICIN
2 Paket krem santi(1 kutu)
1 paket sivi krema(slagroom)
1oo gr bitter cikolata
1.5 su bardagi sut
YAPILISI
Ilk once yumurtanin beyazi ile sarisini ayirin,beyazina bir cimtik tuz atip cirpin.sarisini 1 su bardagi seker ile cirpin,daha sonra ikisini bir karistirip spatulayla kopugunu sondurmeden yavas yavas karistirin.Unu,nisastayi,vanilyayi,kabartma tozunu eleyerek ekleyin.Hepsini bir karistirip yaglanmis kelepceli kek kalibina dokun.Isitilmis firinda alti ustu kizarana kadar pisirin.
Sivi kremayi tencereye koyun icine cikolatalari parcalayin ocagin uzerine koyun.Krema kaynamaya baslayinca ocaktan alip dipfirizinde sogumaya birakin.Diger taraftan krem santiyi uzerindeki tarife gore hazirlayin.Soguyan kremaya iki kasik krem santiden ekleyip cirpin.pastanin ara katina sivi kremayi surun.Disini krem santiyle kaplayip istediginiz sekilde susleyin.
Bu pastam havanin gazabina ugradi.Havalar cok sicakti bu pastayi yaptigimda.Pasta adrese ulasana kadar boyle oldu bende onceden fotografini cekmeyi unuttum ancak boyle olunca cekebildim.Ama yiyenler tadina bayildi.Bu iki pastayi yaptiran arkadaslarin yasindan dolayi fazla susleme yapmadim sade birsey oldu.



NOT:Size bir sir veriyorum. Pastalarinizi islatacaginiz sutun icine 1 paket vanilya katarsaniz cok hos olacagini goreceksiniz.Ayni hazirlar gibi oluyor.Birde pastayi yaptiktan sonra dipfirizinde bekletirseniz iyi sonuc alacaginizdan eminim.Simdiden herkese kolay gelsin ve afiyet olsun.

menuler ve sofralar


KUSKUS SALATASI

Benim kuskusum kalmadigi icin minik makarnalardan kullandim boylede hos oldu denemek isteyenlere duyrulur.....

MALZEMELER
1 Paket kuskus
1 Su bardagi yesil mercimek
1 Kase kornison tursu
1 Kase haslanmis havuc
Yarim demet maydanoz
Yarim demet taze sogan
Yarim demet dereotu
Sumak,sivi yag,limon YAPILISI
Kuskus haslanir,mercimek de ayri bir yerde haslanir,haslanmis havuc kup kup dogranir,kornison tursuda kup kup dogranir.Butun malzemeler karistirilir.Limonu,sumagi ve sivi yagini dokup harmanlayin.
Not;arzuya gore aci da yapabilirsiniz.

NESCAFELI PARFE
MALZEMELER
3 Yumurta
3 Yemek kasigi seker
1 Paket krem santi (2 poset)
2 Tatli kasigi nescafe
2 Su bardagi sut
1 Paket kakaolu biskuvi
Findik YAPILISI
Krem santi 1.5 su bardagi sut ile tarife gore hazirlanir.Yarim bardak sute nescafeyi ilave edip iyice eritin.Yumurta ve sekeri cirpip sutlu karisimi ve krem santiyi karistirin,ufalanmis biskuvileri ve findik parcalarini da ilave edin.Islanmis naylon serilmis dikdortgen kek kalibina bosaltin.Dipfirizinde 1 gece beklettikten sonra ters cevirerek servis yapin.
Not:Arzuya gore uzerine cikolata sosu dokebilirsiniz.
SAKSUKA
MALZEMELER
3 Adet patlican
2 Adet sogan
1 Adet yesil biber
1Adet kirmizi biber
2 Adet domates
Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
Yogurt
Sarimsak YAPILISI
Sogan yemeklik dogranir, sivi yagda kavrulur.biberler ince ince dogranir.Soganlarla kavrulur.Patlicanlar kucuk kup kup dogranir,ilave edilir kabuklari soyulmus domateslerde ilave edilir patlicanlar pisene kadar kavrulur,ocaktan indirmeden once baharatlari ve tuzu atilir.Soguduktan sonra sarimsakli yogurt uzerine gezdirilir.Tavada kalan yagi en uste dokulur.

PEYNIRLI PUFFIN
SUSAMLI KURABIYE
IKI KATLI DOGUM GUNU PASTASI





Menu ve sofralar

Merhabalar arkadaslar,bu aralar firsat bulamadim.Aslinda sizlerle paylasacagim o kadar cok tarifim varki,bugun misafirlerim vardi yani arkadaslarim.Onlarla o kadar keyifli dakikalar gecirdik ki,Burdan arkadaslarima sevgilerimi gonderiyorum.Elimden geldigi kadar yaptiklarimin tarifini sizlerle paylasacagim.Eeeee gelelim menumuze;
  • BROKOLI VE KARNABAHAR SALATASI
    FELLAH KOFTESI
    ACMA SIMIT
    GUL BOREGI
    ACMA KETE
    ETIMEK TATLISI
    KURABIYE TABAGI(ZENCEFILLI,MANTAR,TEREYAGLI KURABIYELER)

"EN GUZEL SALATA YARISMASI 1" BROKOLI VE KARNABAHAR SALATASI Bu arada salata yarismasina katilma teklifi aldim.Sevgili arkadasim sevil beni davet etmis daveti icin tesekkur ediyorum.Davete katilmak icinhttp://birdemliksohbet.blogspot.com burayi tiklamaniz yeterli olacaktir.Bende bu salatayi yarisma icin degistirdim.Sevilcigim kolay gelsin. BROKOLI VE KARNABAHAR SALATASI MALZEMELER
500 gr brokoli
500 gr karnabahar
1 cay bardagi haslanmis misir
1 cay bardagi haslanmis bezelye
1 adet kirmizi biber
marul,maydonoz,taze sogan
1 adet limon
tuz,karabiber,kimyon,pul biber
sivi yag
YAPILISI
Brokoli ve karnabahar haslanir,suyu suzulur sogumaya birakilir.Maydonoz,marul,sogoni ve biberi ince ince dograyin,butun malzemeleri karistirin,baharatlarini katip karistirin,arzuya gore baharatlari azaltip cogaltabilirsiniz.

FELLAH KOFTESI
MALZEMELER
Yarim kilo ince cig koftelik bulgur
tuz,karabiber
1 adet yumurta
1 cay bardagi irmik
yeteri kadar kaynamis su
SOS ICIN
3 adet sogan
5 dis sarimsak
2 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
sivi yag
YAPILISI
Bulguru derin bir kaseye koyun uzerini gececek kadar kaynamis suyu dokun agzini kapatin.Bulgurlar sisene kadar bekleyin sonra uzerine yumurtayi kirin,karabiberi,irmigi,tuzunu ilave edip macun kivamina gelene kadar yogurun,findik buyuklugunde parcalar koparip avuc icinde yuvarlayin.Tencereye suyu koyup kaynatin(haslamak icin)Diger tarafta sivi yagda yemeklik dogradiginiz sogan ve sarimsagi pembelesene kadar pisirin.Salcalarini ekleyin ve biraz daha kavurun.Kaynayan suda koftelerinizi haslayin suyunu suzup salcali sosla birlestirin,en ustune kiyilmis maydonoz serpin,sarimsakli yogurtla servis yapin.
Bu arada sevgili arkadasim http://fatostuncay.blogcu.com porselen demlik cay saati etkinligi 22 ye davet etti,kendisine beni davet ettigi icin tesekkur ediyorum.Bu acma simidi ona gonderiyorum.Fatoscugum sana kolayliklar diliyorum canim.

SIMIT

MALZEMELER
2 Su bardagindan iki parmak eksik sut
2 Su bardagindan iki parmak eksik su
2 Su bardagi sivi yag
2 Adet yas maya
Yarim su bardagi yogurt
6 yemek kasigi toz seker
Tuz
Tereyagi
Yeteri kadar un
YAPILISI
Legene ilik suyu,sutu sivi yagi,yogurdu,mayayi,sekeri,tuzu koyup karistirin yavas yavas unu ilave edip yogurun kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.Portakaldan buyuk bezeler yapin.Normal bir yufka buyuklugunde acin ama ince olmasin.Tere yagini eritin,actiginiz yufkanin uzerine surun karsilikli iki ucunu kapatin kapattiginiz yerlerede surun sonra diger iki tarafida kapatin bohca yapar gibi.Butun bezeleri boyle yapin icinde ki tereyaglar donana kadar bekleyin.Tereyaglar donunca her bezeyi uzun seritler halinde kesin kestiginiz seritleri burarak simit seklini verin,yagli kagit serilmis tepsiye dizin yumurta sarisi surup mayalanmaya birakin.Tepside kabarinca onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.



ETIMEK TATLISI

Bu tarifi sevgili arkadasim yemek guncesinden aldim.Tatlinin tadina bakan ekmek kadayifina benzetti.Tarif icin yemek guncesine tesekkur ediyorum.Orjinal tarifi gormek icin buraya tiklayin.Canim oglusuna gecmis olsun diliyorum.Allah acil sifalar versin.Gelelim tarife...

MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek

MUHALLEBISI ICIN
1 kilo süt
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta

1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
Hindistan cevizi

SERBETI ICIN
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

YAPILISI
Etimekler uygun bir borcama dizilir.Şeker bir tencereye konup kısık ateşte kendi kendine eriyip karamelleştirilir. Üzerine kaynamış 3,5 bardak su eklenip 10dk kadar daha kaynatılır.
Bu şerbet etimeklerin üzerine dökülür.
MUHALLEBISI;
Bir tencereye un, nişasta ve şeker konup karıştırılır içine süt de eklenip muhallebi gibi pişirilir. Piştikten sonra sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.