22 Eylül 2008 Pazartesi

IFTAR MENUSU

Merhabalar arkadaslar yogunlugumdan dolayi sayfamla fazla ilgilenemiyorum kusura bakmayin.Nihayet firsat buldum ve sizlerle gecenlerde hazirladigim iftar menusunu paylasacagim.Hadi buyrun menuye bakmaya.....

  • MANISA KEBABI
  • ANTEP KEBABI
  • MERCIMEK CORBASI
  • PILAV
  • TAVUK BUDU
  • YALANCI SU BAOREGI
  • TARCINLI KARISIK HOSAF
  • KAVUN
  • UZUM
  • SALATA


MANISA KEBABI
MALZEMELER
  • 3 corba kasigi margarin ve ya tereyagi
  • 2 adet tavuk gogsu
  • 250gr mantar
  • 2 adet dolmalik biber
  • 2 adet kirmizi biber(paprika)
  • 2 adet domates
  • 2 dis sarimsak
  • karabiber,kimyon,tuz
KREP HAMURU
  • 3 yumurta
  • 2 su bardagi sut
  • 2 su bardagi un
  • 1-2 yemek kasigi sivi yag
UZERINE
  • 8 dilim kasar peyniri
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivribiber
YAPILISI
Tavuk gogsunu 3 corba kasigi margarinle suyunu birakip cekene kadar kavurun.Sarimsaklari dograyip ilave edin.Bu arada mantarlari 1 kasik sirke kattiginiz suyun icinde 10 dk bekletin,daha sonra kup kup dogradigimiz biberleri dorde boldugumuz mantarlari ilave edin,en son olarak domatesleri ilave edip domatesler suyunu cekince tuzunu ve baharatini katip sogumaya birakalim.
Krep icin;yumurtayi,sutu,yagi,unu karistiralim.Teflon tavayi yaglayalim.Krep hamurundan bir kepce tavaya dokun,tavayi surekli sallayarak hamuru tavaya yayin,arkali onlu pisirin,Butun krepler pistikten sonra krepleri cukur bir kasenin icine yerlestirip kenarlarini sarkitin.Ilik kebaptan delikli bir kepce ile alip krebin ortasina koyun,krebi bohca seklinde toplayinkaseyi yaglanmis tepsiye ters cevirin.Krepler bitene kadar ayni islemi yapin.Uzerine kasar dilimini,bir dilim domates ve biberi yerlestirin kurdanla tutturun.Tencerede kalan bebabin sosuna biraz salca ve su ilave edin bir tasim kaynatip tepsiye dokun.Onceden isitilmis firinda 10-15 dk kasarlar eriyene kadar pisirin.

ANTEP KEBABI


MALZEMELER
Kofte icin
  • 500 gr kiyma
  • 1 yumurta
  • ekmek ici
  • tuz
  • karabiber,biraz karbonat
  • maydanoz
  • 4 adet patlican
  • domates,biber
YAPILISI
Ilk once kofte malzemelerini karistirip yassi kofteler yapin.Buzdolabinda bekletin,daha sonra patlicanlari alacali soyun halka halka dograyin suda bekletmeyin.Firin tepsisine ya da borcama bir patlican bir kofte seklinde sirasitla dizin uzerine domates ve biber dilimleri yerlestirin salcali su yapip dokun onceden isitilmis firinda patlican ve kofteler pisene kadar pisirin.




MERCIMEK CORBASI

SERVIS TABAGI

5 yorum:

Gönlümden Gecenler dedi ki...

Gny.Para açlığı giderir, mutsuzluğu değil, yemek mideyi doyurur, ruhu değil ve ellerine saglik afoyetler olsun cnm sevgiler www.gonlumdentadlar.blogspot.com

Gönlümden Gecenler dedi ki...

♥ Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz! . www.gonlumdentadlar.blogspot.com

siran dedi ki...

elinize saalyk
http://siran-onik.blogspot.com/

ülküm dedi ki...

bakalım bu yorumum cıkacakmı kac oldu kardeşım yazdıgım bır turlu duyuramıyorum sesımı :D

zt.gunyolu dedi ki...

Bu yemeğin adı patlıcan kebabıdır.Etine yumurta ve ekmek içi konmaz.Sadece tuz ve karabiberle karıştırılır.