Merhaba arkadaslar,burdan tum ISLAM ALEMININ KADIR GECESI MUBAREK OLSUN.....Sizlerle bir ifter soframi daha paylasacagim.Misafiriniz geleceginde rahatlikla ulasabilecegizniz bir menu iste burda:)....
- LEBENIYE CORBASI
- SINITZEL
- KAGIT KEBABI
- KURU KOFTE
- YALANCI SU BOREGI
- VISNELI HOSAF
- KARPUZ
- UZUM
- SALATA
- KADAYIF


MALZEMELER
- 100 gr kıyma
- 1 su b. haşlanmış nohut
- 1 su b. buğday
- yarım kg yoğurt
- 1 yumurta
- 3 çorba k. un
Üzeri için:
- 1 çorba k. tereyağı
- 1 soğan
- 1 çorba k. nane
Bir tencereye sıcak su alınarak içerisine ilk olarak buğday ve nohut eklenerek pişmeye bırakılır. Diğer taraftan 100 gr. kıyma tuzu ve baharatı ayarlanarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanarak kızartılır. Kızartılan köfteler de buğday ve nohuta eklenir. Terbiyesi için bir kapta yoğurt, yumurta ve un karıştırılır, üzerine önce soğuk su sonra biraz sıcak su konularak pişmekte olan nohut, buğday ve köftelere eklenir.Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır. Sokereçi için tereyağı eritilir. Üzerine ince doğranmış soğan konur. Kavrulduktan sonra ince doğranmış taze nane konularak pişmiş olan çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.


- 1 kg tavuk gogsu
- 2 adet yumurta
- 2 su bardagi galeta unu
- tuz,karabiber
- kizartmak icin :siviyag
Tavuk gogsu ince olacak sekilde parcalara ayrilir.Bir tabaga yumurtalar kirilir ve cirpilir,diger bir tabaga da galeta unu karabiber ve tuz atilir.Tavuk gogusleri once yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanarak kizgin yagda arkali onlu kizartilir.Sicak olarak servis edilir...
SERVIS TABAGI

KADAYIF

3 yorum:
ellerinize saglik.........
Sevgilerimle...........
GNY. GUZEL BIR GUN GECIRMEN DILEGIMLECNM. ELLERINE SAGLIK BIR RAMAZANDA GELDI GECIYOR... SEVGILER www.gonlumdentadlar.blogspot.com
Hilal'cim nefis bir menü olmus ellerine saglik canim misafirler eminim tadlarina doyamamislardir cünkü hepsi birbirinden lezzetli görünüyor...
Simdiden Bayramin mübarek olsun canim sevgiler...
Yorum Gönder