9 Eylül 2008 Salı

ARAP TATLISI


ARAP TATLISI
MALZEMELER
3 yumurta
1 fincan seker(turk kahvesi fincani)
1 fincan sivi yag
1 su bardagi irmik
1 su bardagi ceviz
1 su bardagi hindistan cevizi
2 adet elma
1 paket kabartma tozu
SURUBU ICIN
2.5 su bardagi su
2 su bardagi seker
bir kac damla limon suyu
YAPILISI
Ilk olarak surubunu hazirlayin,sekerle suyu bir tencereye koyarak 15 dk kaynatin, sogumaya birakin.Yumurtayla sekeri cirpin,daha sonra sivi yagi,irmigi,cevizi,hindistan cevizini,rendelenmis elmalari,kabartma tozunu ilave edip iyice karistirin kek kivaminda bir hamur elde edin.Yaglanmis tepsiye dokun onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.Firindan cikan kekin uzerine sogumus serbeti dokun.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: