9 Eylül 2008 Salı

KABAKLI KEK



Bu keki herkes cok begeniyor.Kabagi sevmeyenlere guzel bir tarif.Ozellikle cocugu kabagi sevmeyen anneler icin.Ben kabak sevmeyen arkadaslara cok yedirdim hepside tarifini aldi.Umarim sizlerde dener memnun kalirsiniz.Hepinize simdiden kolay gelsin diyor tarifini vermeye basliyorum

KABAKLI KEK
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 adet kabak(orta boy)
1 su bardagi yogurt
1 su bardagindan bir parmak eksik sivi yag
peynir
maydonoz,taze sogan
1 paket kabartma tozu
alabildigi kadar un
uzeri icin susam (istege gore baharat da kullanabilirsiniz)
YAPILISI
Ilk once kabagi rendeleyin,maydonozla sogani ince ince dograyin.Yumurta,sivi yag,yogurdu cirpin,icine sirasiyla kabagi,maydonozla sogani katip cirpin.En son olarak kabartma tozu ve unu ilave edip kek kivaminda hamur elde edin.yaglanmis tepsiye dokup uzerine susam serpin.onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.sicak olarak servis yapin.afiyet olsun.

Hiç yorum yok: