9 Eylül 2008 Salı

tulumba tatlisi




tulumba

4/4/2008 · Kategori: tatlilar


TULUMBA TATLISI
MALZEMELER
2 su bardagi su
125 gr margarin
4 adet yumurta
6 corba kasigi un
kizartmak icin sivi yag
SERBETI ICIN
4 su bardagi su
4 su bardagi seker
bir kac damla limon suyu
YAPILISI
ilk once sekeri,suyu,limonu 15 dk kaynatin.sogumaya birakin.bir tencereye su koyup kaynatin,icine margarini ekleyip eritin.atesten alip unu yavas yavas ekleyin.az gelirse bir iki kasik daha ekleyebilirsiniz.Tekrar ocagin ustune alip pisirin.Bir kenarda ilitin iliyanca yumurtalari ekleyin.iyice soguyunca enjektor(pasta susleyecegi)yardimi ile soguk yagin icine sikin.isteginize gore sekiller verin.kizaran hamurlari soguyan sebetin icine atin.bir kac dakika durdurun.servis tabagina alin.uzerine hindistan cevizi veya antep fistigi ile susleyin afiyet olsun.

Hiç yorum yok: