10 Eylül 2008 Çarşamba

Menu ve sofralar

Merhabalar arkadaslar,bu aralar firsat bulamadim.Aslinda sizlerle paylasacagim o kadar cok tarifim varki,bugun misafirlerim vardi yani arkadaslarim.Onlarla o kadar keyifli dakikalar gecirdik ki,Burdan arkadaslarima sevgilerimi gonderiyorum.Elimden geldigi kadar yaptiklarimin tarifini sizlerle paylasacagim.Eeeee gelelim menumuze;
  • BROKOLI VE KARNABAHAR SALATASI
    FELLAH KOFTESI
    ACMA SIMIT
    GUL BOREGI
    ACMA KETE
    ETIMEK TATLISI
    KURABIYE TABAGI(ZENCEFILLI,MANTAR,TEREYAGLI KURABIYELER)

"EN GUZEL SALATA YARISMASI 1" BROKOLI VE KARNABAHAR SALATASI Bu arada salata yarismasina katilma teklifi aldim.Sevgili arkadasim sevil beni davet etmis daveti icin tesekkur ediyorum.Davete katilmak icinhttp://birdemliksohbet.blogspot.com burayi tiklamaniz yeterli olacaktir.Bende bu salatayi yarisma icin degistirdim.Sevilcigim kolay gelsin. BROKOLI VE KARNABAHAR SALATASI MALZEMELER
500 gr brokoli
500 gr karnabahar
1 cay bardagi haslanmis misir
1 cay bardagi haslanmis bezelye
1 adet kirmizi biber
marul,maydonoz,taze sogan
1 adet limon
tuz,karabiber,kimyon,pul biber
sivi yag
YAPILISI
Brokoli ve karnabahar haslanir,suyu suzulur sogumaya birakilir.Maydonoz,marul,sogoni ve biberi ince ince dograyin,butun malzemeleri karistirin,baharatlarini katip karistirin,arzuya gore baharatlari azaltip cogaltabilirsiniz.

FELLAH KOFTESI
MALZEMELER
Yarim kilo ince cig koftelik bulgur
tuz,karabiber
1 adet yumurta
1 cay bardagi irmik
yeteri kadar kaynamis su
SOS ICIN
3 adet sogan
5 dis sarimsak
2 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
sivi yag
YAPILISI
Bulguru derin bir kaseye koyun uzerini gececek kadar kaynamis suyu dokun agzini kapatin.Bulgurlar sisene kadar bekleyin sonra uzerine yumurtayi kirin,karabiberi,irmigi,tuzunu ilave edip macun kivamina gelene kadar yogurun,findik buyuklugunde parcalar koparip avuc icinde yuvarlayin.Tencereye suyu koyup kaynatin(haslamak icin)Diger tarafta sivi yagda yemeklik dogradiginiz sogan ve sarimsagi pembelesene kadar pisirin.Salcalarini ekleyin ve biraz daha kavurun.Kaynayan suda koftelerinizi haslayin suyunu suzup salcali sosla birlestirin,en ustune kiyilmis maydonoz serpin,sarimsakli yogurtla servis yapin.
Bu arada sevgili arkadasim http://fatostuncay.blogcu.com porselen demlik cay saati etkinligi 22 ye davet etti,kendisine beni davet ettigi icin tesekkur ediyorum.Bu acma simidi ona gonderiyorum.Fatoscugum sana kolayliklar diliyorum canim.

SIMIT

MALZEMELER
2 Su bardagindan iki parmak eksik sut
2 Su bardagindan iki parmak eksik su
2 Su bardagi sivi yag
2 Adet yas maya
Yarim su bardagi yogurt
6 yemek kasigi toz seker
Tuz
Tereyagi
Yeteri kadar un
YAPILISI
Legene ilik suyu,sutu sivi yagi,yogurdu,mayayi,sekeri,tuzu koyup karistirin yavas yavas unu ilave edip yogurun kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.Portakaldan buyuk bezeler yapin.Normal bir yufka buyuklugunde acin ama ince olmasin.Tere yagini eritin,actiginiz yufkanin uzerine surun karsilikli iki ucunu kapatin kapattiginiz yerlerede surun sonra diger iki tarafida kapatin bohca yapar gibi.Butun bezeleri boyle yapin icinde ki tereyaglar donana kadar bekleyin.Tereyaglar donunca her bezeyi uzun seritler halinde kesin kestiginiz seritleri burarak simit seklini verin,yagli kagit serilmis tepsiye dizin yumurta sarisi surup mayalanmaya birakin.Tepside kabarinca onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.



ETIMEK TATLISI

Bu tarifi sevgili arkadasim yemek guncesinden aldim.Tatlinin tadina bakan ekmek kadayifina benzetti.Tarif icin yemek guncesine tesekkur ediyorum.Orjinal tarifi gormek icin buraya tiklayin.Canim oglusuna gecmis olsun diliyorum.Allah acil sifalar versin.Gelelim tarife...

MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek

MUHALLEBISI ICIN
1 kilo süt
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta

1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
Hindistan cevizi

SERBETI ICIN
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

YAPILISI
Etimekler uygun bir borcama dizilir.Şeker bir tencereye konup kısık ateşte kendi kendine eriyip karamelleştirilir. Üzerine kaynamış 3,5 bardak su eklenip 10dk kadar daha kaynatılır.
Bu şerbet etimeklerin üzerine dökülür.
MUHALLEBISI;
Bir tencereye un, nişasta ve şeker konup karıştırılır içine süt de eklenip muhallebi gibi pişirilir. Piştikten sonra sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.


Hiç yorum yok: