- Merhaba arkadaslar ben geldim.Yoklugumda bana mesaj gonderen arkadaslarima tesekkur ederim.Mayisin 10´unda komsumun dogum gunu vardi.Gelinleriyle beraber ona supriz yapmaya karar verdik.Biraz gec yayinladim kusura bakmayin vaktimin darligindan dolayi Canim arkadasim Dogum gununu tekrar kutluyorum.Rabbim cumlemize hayirli yaslar nasip etsin.Arkadaslar tariflerin hepsini yazamayacagim vakit bulunca hepsini yazacagim.hepinize SEVGILER...........Evetgelelim menumuze
Mercimekli kol boregi
Acma kete ve acma simit
Kuskus salatasi
Nescafeli parfe
Saksuka
Peynirli puffin
Susamli kurabiye
iki katli dogum gunu pastasiMERCIMEKLI KOL BOREGI
MALZEMELER
3 Adet yufka
1 Su bardagi sut
3 Yumurta
Yarim cay bardagi sivi yag
Harci icin
2 Su bardagi yesil mercimek
2 Adet sogan
1 Adet yesil biber
1 Adet kirmizi biber
Yarim demet maydanoz
Tuz,karabiber,kirmizi toz biber
YAPILISI
Ilk olarak mercimegi haslayin.Sogani yemeklik dograyin sivi yagda pembelesene kadar kavurun.Biberleri ince ince dograyin sagonlarla birlikte pisirin,daha sonra mercimegi,ince kiyilmis maydanozu,tuzunu,baharatini katip 1-2 dakika pisirin ve sogumaya birakin.Sutu,sivi yagi,yumurtayi bir kapta cirpin yufkayi masanin uzerine serin ortadan ikiye kesin hazirladiginiz sostan uzerine gezdirin harci genis kenarina koyup rulo yapin.Yufkalarin hepsi bitene kadar ayni islemi yapin yaglanmis tepsiye dizin,kalan sosu uzerine dokun.Onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.ACMA KETE
MALZEMELER
2 Adet sivi krema (slagroom)
1 Su bardagi sivi yag
2 Su bardagi sut
1 Paket yas maya
Tuz
Alabildigi kadar un
1 Paket margarin
Peynir,maydanoz
YAPILISI
Margarin haric butun malzemeleri karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.Uzerini kapatim 20-25 dk dinlendirin.Hamurdan yumurta buyuklugunde bezeler alinir.Her beze baklava hamuru gibi acilir eritilmis margarin surulur dort ucu birlestirilir bohca gibi peynirli karisim konulur ve dort ucu yine birlestirilir.Yaglanmis tepsiye dizilir yumurta sarisi surulur uzerine poset gecirilerek mayalanmasi beklenir.Mayalanan keteler onceden isistilmis firinda kizarana dek pisirilir.
Benim kuskusum kalmadigi icin minik makarnalardan kullandim boylede hos oldu denemek isteyenlere duyrulur.....
MALZEMELER
1 Paket kuskus
1 Su bardagi yesil mercimek
1 Kase kornison tursu
1 Kase haslanmis havuc
Yarim demet maydanoz
Yarim demet taze sogan
Yarim demet dereotu
Sumak,sivi yag,limon YAPILISI
Kuskus haslanir,mercimek de ayri bir yerde haslanir,haslanmis havuc kup kup dogranir,kornison tursuda kup kup dogranir.Butun malzemeler karistirilir.Limonu,sumagi ve sivi yagini dokup harmanlayin.
Not;arzuya gore aci da yapabilirsiniz.
NESCAFELI PARFE
MALZEMELER
3 Yumurta
3 Yemek kasigi seker
1 Paket krem santi (2 poset)
2 Tatli kasigi nescafe
2 Su bardagi sut
1 Paket kakaolu biskuvi
Findik YAPILISI
Krem santi 1.5 su bardagi sut ile tarife gore hazirlanir.Yarim bardak sute nescafeyi ilave edip iyice eritin.Yumurta ve sekeri cirpip sutlu karisimi ve krem santiyi karistirin,ufalanmis biskuvileri ve findik parcalarini da ilave edin.Islanmis naylon serilmis dikdortgen kek kalibina bosaltin.Dipfirizinde 1 gece beklettikten sonra ters cevirerek servis yapin.
Not:Arzuya gore uzerine cikolata sosu dokebilirsiniz. SAKSUKA
MALZEMELER
3 Adet patlican
2 Adet sogan
1 Adet yesil biber
1Adet kirmizi biber
2 Adet domates
Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
Yogurt
Sarimsak YAPILISI
Sogan yemeklik dogranir, sivi yagda kavrulur.biberler ince ince dogranir.Soganlarla kavrulur.Patlicanlar kucuk kup kup dogranir,ilave edilir kabuklari soyulmus domateslerde ilave edilir patlicanlar pisene kadar kavrulur,ocaktan indirmeden once baharatlari ve tuzu atilir.Soguduktan sonra sarimsakli yogurt uzerine gezdirilir.Tavada kalan yagi en uste dokulur.
PEYNIRLI PUFFIN SUSAMLI KURABIYE
IKI KATLI DOGUM GUNU PASTASI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder