10 Eylül 2008 Çarşamba

menuler ve sofralar


KUSKUS SALATASI

Benim kuskusum kalmadigi icin minik makarnalardan kullandim boylede hos oldu denemek isteyenlere duyrulur.....

MALZEMELER
1 Paket kuskus
1 Su bardagi yesil mercimek
1 Kase kornison tursu
1 Kase haslanmis havuc
Yarim demet maydanoz
Yarim demet taze sogan
Yarim demet dereotu
Sumak,sivi yag,limon YAPILISI
Kuskus haslanir,mercimek de ayri bir yerde haslanir,haslanmis havuc kup kup dogranir,kornison tursuda kup kup dogranir.Butun malzemeler karistirilir.Limonu,sumagi ve sivi yagini dokup harmanlayin.
Not;arzuya gore aci da yapabilirsiniz.

NESCAFELI PARFE
MALZEMELER
3 Yumurta
3 Yemek kasigi seker
1 Paket krem santi (2 poset)
2 Tatli kasigi nescafe
2 Su bardagi sut
1 Paket kakaolu biskuvi
Findik YAPILISI
Krem santi 1.5 su bardagi sut ile tarife gore hazirlanir.Yarim bardak sute nescafeyi ilave edip iyice eritin.Yumurta ve sekeri cirpip sutlu karisimi ve krem santiyi karistirin,ufalanmis biskuvileri ve findik parcalarini da ilave edin.Islanmis naylon serilmis dikdortgen kek kalibina bosaltin.Dipfirizinde 1 gece beklettikten sonra ters cevirerek servis yapin.
Not:Arzuya gore uzerine cikolata sosu dokebilirsiniz.
SAKSUKA
MALZEMELER
3 Adet patlican
2 Adet sogan
1 Adet yesil biber
1Adet kirmizi biber
2 Adet domates
Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
Yogurt
Sarimsak YAPILISI
Sogan yemeklik dogranir, sivi yagda kavrulur.biberler ince ince dogranir.Soganlarla kavrulur.Patlicanlar kucuk kup kup dogranir,ilave edilir kabuklari soyulmus domateslerde ilave edilir patlicanlar pisene kadar kavrulur,ocaktan indirmeden once baharatlari ve tuzu atilir.Soguduktan sonra sarimsakli yogurt uzerine gezdirilir.Tavada kalan yagi en uste dokulur.

PEYNIRLI PUFFIN
SUSAMLI KURABIYE
IKI KATLI DOGUM GUNU PASTASI





Hiç yorum yok: