10 Eylül 2008 Çarşamba

Menu ve sofralar

Ayrica bu kumpiri beni unutmayip PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGINE davet eden Huriye(kelebeklisaniyeler) arkadasima tesekkur ediyorum.Bu tarifi ona gonderiyorum.Kolay gelsin sevgiler....Buradan da katilmak isteyen arkadaslara duyrulur.
" P.D.C.S.E26"KUMPIR

MALZEMELER
Yarim kilo gr patates
1 Kutu konserve misir
1 Kutu konserve bezelye
Sosis
Kasar peyniri(rendelenmis)
Ketcap
Mayonez
Kornison tursu
Treyigi,tuz YAPILISI Patatesleri haslayin sicakken rendeleyin,sosisleri kucuk kucuk dograyin.Patatesleri sosis,tereyagi ile karistirin borcama yerlestirin.Uzerine kasar rendesini serpin firinda peynir eriyene kadar pisirin.Firindan cikarinca uzerine bezelye,misir,tursuyu karistirip dokun,en ustune ketcapla mayonezle susleyip servis yapin. Bu gormus oldugunuz da yogurtlu kumpir.Arkadaslarimdan bazilari ketcapla,mayonezi sevmiyorlar bende onlar icin boyle sik bir kumpir hazirladim.

BAKLAVA MALZEMELER
1 Cay bardagi sivi yag
1 Cay bardagi yogurt
1 Cay bardagi süt
Yeterince un
3 Yumurta
Yarim limon
Yarim kabartma tozuIC MALZEMELERI
Iri dövülmüs ceviz
Yeterince siviyag ve tereyag karisimiSERBETI ICIN:
1 Kilo seker
1 Litre su
Bir kac damla limon suyuYAPILISI:Ilk önce ceviz haric tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogurulur sonra ceviz büyüklügünde bezeler hazirlanir ve bir kenarda 1 saat kadar dinlendirilir.Dinlenen bezeler nisasta ve un karisimiyla acilabildigi kadar ince acilir ve bicakla 4 e kesilir sonra herbir parcanin sivri ucundan parmakla büzülür ortasina biraz ceviz konur ve sivri iki ucu üzerine kapatilarak dikkatlice tepsiye ters yerlestirilir diger parcalarda ayni sekilde yapilir ve tepsi dolana dek yerlestirilir sonra üzerine isterseniz sade tereyagini eritip her tarafina yag degecek sekilde gezdirin yada cok agir oluyor diyorsanizda siviyag ile karisik gezdirebilirsiniz ve önceden isinmis firinda ortalama 200 derece üzeri kizarana dek pisirilir.Baklava firinda piserken bir taraftanda serbeti hazirlanir genis bir tencerede su ve seker kaynadiktan kisik ateste 10,15 dakika daha kaynatildiktan sonra limon suyu eklenir ve böylede bir 5 dakika kaynatilir sonra sogumus baklavanin üzerine yavas yavas gezdirilir.Bir gece bekletilir serbetini iyi cekmesi icin...

KIYMALI VE PATATESLI MILFOYLU BOREK
KURU PATLICAN DOLMASI

Bu pastanin ne alakasi var dogum gununle diyorsunuz.Haklisinizda ama bu pastayi hem Turkiye ´ye gidecegim icin hem de A MILLI takimimiza destek olmak icin yapmistim.Cokta lezzetli olmus.

GOZLEME
Gozlemenin malzemeleri mayali hamurla ayni.Bunu biraz daha ince acip icine peynir,maydonoz karisimi koyup bir ucunu digerinin uzerine kapatip pizzapan veya silexde kizarana kadar pisirin.
MAYALI EKMEK

  • MALZEMELER
    9 Su bardagi un
    3 Su bardagi sut
    1 Cay bardagi sivi yag
    1 Paket krema
    1,5 Paket yas maya
    1,5 Corba kasigi tuz
    2 Corba kasigi seker
    1 Su bardagi sicak su
    Yapilisi
    Un genis bir kaba alinir,ortasi havuz gibi acilir.Bir kaba yas maya,seker ve 1 bardak sicak su konup agzi kapatilir kabarmasi icin.Unun icine sivi yag dokulur,isitilmis sut kremasi ,tuz,kabaran maya ve sut ilave edilip yogrulmaya baslanir sut un tamami ilave edilip cok yumusak bir hamur yapilir iyice yogrulur ve uzeri kapatilip mayalanmasi icin bekletilir.
    Iki tepsinin tabani unlanir ve mayalanan hamurdan unlanan ellerle istediginiz buyuklukte bezeler yapilir mesela limon buyuklugunde veya ceviz nasil isterseniz.Bezeler un dolu bir tabagin icinde iyice una bulanip unlanan tepsiye dizilir.Tepside mayalanan bezeler bir kenarda iki elle hafif bastirarak yassiltilir hertarafina esit sekilde bastirilir ve buyukce bir bezin uzerine tekrar mayalanmaya birakilir.Ekmeklerimiz biraz kabarinca onceden isitilmis pizzapan veya silexde orta ateste alti ve ustu kizarana kadar cevirerek pisirilir.Sicakken margarin surulerek ust uste konulur.

1 yorum:

capankizimutfakta dedi ki...

merhaba canim, blogger'a hosgeldin, gec bile kaldin :) blogcu feci oldu son zamanlarda, ah hatirlamak bile istemiyorum neler cektirdigini. sen hollandanin neresinda kaliyorsun? ben bilmiyordum. ayrica ay yildiz pasta muhtesem olmus ellerine saglik optum