13 Aralık 2008 Cumartesi

AYVA TATLISI VE KIZARMIS AYVALI PASTA

Merhabalar arkadaslar sizlere gecenlerde yapmis oldugum iki tarifi sizlerle paylasacagim.Ikiside cok hafif oldular,diyettekilere tavsiye ederim.Ikiside ayvayla yapilmis leziz bir tat.Arzuya gore elmaylada yapabilirsiniz.Evet gelelim tariflere.............Göz kırp

AYVA TATLISI

MALZEMELER
  • 4 Adet ayva(aile sayisina gore degisiyor)
  • 8 Yemek kasigi toz seker
  • Yarim su bardagi su
  • Cay kasigi ucuyla gida boyasi
  • Kaymak
  • Antep fistigi
YAPILISI
Ayvalari soyup ikiye bolun,cekirdek yatagini bosaltin cekirdeklerinide bir kenarda biriktirin.Butun avalari ayni sekilde yaptiktan sonra yayvan tencereye ayvalari koyun suyun icinde gida boyasini eritin ayvalarin uzerine birer kasik sekeri serpin.(Her ayvaya bir kasik seker konuyor ayva sayisi cogaldikca seker miktarida cogaliyor)Uzerine suyu gezdirin ayirdiginiz cekirdekleride atip agzini kapatin,once harli ateste su kaynayana kadar sonrada kisik ateste ayvalar yumusayincaya kadar pisirin.Pisen ayvalari sogutunca bosaltilan cekirdek yatagina kaymak ya da kremsanti koyup antep fistigi ile susleyin.

KIZARMIS AYVALI PASTA
MALZEMELER
  • 2 Adet buyuk boy ayva(armut da olur)
  • 1 Yemek kasigi tereyagi
  • Yarim su bardagi portakal suyu
  • Yarim cay bardagindan 1 parmak eksik seker
krema icin
  • 1 Lt sut
  • 1.5 Cay bardagi seker
  • 1 Su bardagindan 1 parmak eksik un
  • 1 Yumurta sarisi
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Tatli kasigi tereyagi
ayrica
  • 1 Paket kakaolu piknik biskuvi
  • Yarim paket burcak biskuvi
  • 1 Yemek kasigi tereyagi
  • Uzeri icin visne receli ya da cikolata sosu
YAPILISI
Ayvalarin kabuklarini soyup kup kup dograyin,Tavaya tereyagini koyup ayvalari tavaya koyup yagda kizartin(suyunu birakip pembelesene kadar)seker ve portakal suyunu ilave edip iyice suyunu cekmesini saglayin,kucuk cam kaseleri islatin ayvali karisimdan paylastirin.
Krema icin tereyagi haric diger malzemeleri karistirip pisirin,Tereyagini ilave edip iyice yedirin.Ayvali karisimin uzerine paylastirin uzerine biskuvi sigacak sekilde olmali.
Biskuvileri robottan gecirin erimis tereyagi ile karistirin.Birer kasik uzerlerine paylastirin kasigi ters cevirerek baski uygulayarak sikistirin.Servis etmeden once dolaptan cikarin bicagin ucuyla tabaktan oynatip ters cevirin,arzuya gore recel veya cikolata sosu dokun.AFIYET OLSUN
Gülümsüyor

Hiç yorum yok: