23 Kasım 2008 Pazar

SUPRIZ KURABIYE

VE BURDAN ILK ONCE KENDI ABLALARIMIN ve ENISTELERIMIN SONRADA TUM OGRETMENLERIN OGRETMENLER GUNUNU KUTLUYORUM.BU KURABIYEM SIZLERE GITSIN{#emotions_dlg.cheesy}

Simdi gelelim ucuncu ve son tarife,supriz kurabiye gercektende supriz gibi hele tadi bayiliyorum ben bu kurabiyeye cok guzel oluyor gecde bayatliyor deneyin tavsiye ederim.Hem gorunum olarak guzel hemde tat olarak.Cok da bereketli oldu.O kadar cok kisi tatdiki bu kurabiyeyi okula goturdum,dayimlar haciya gideceklerdi oraya goturdum,Hollandali komsuma verdim oda annesine de goturmus mu oooo yani anlayacaginiz cok cok cikiyor.Deneyin yorumlarinizi bekliyorumGöz kırp




MALZEMELER
  • 5 Yemek kasigi tereyagi
  • 1 Cay bardagi toz seker
  • 1 Cay bardagi yogurt
  • 1 Cay bardagi siviyag
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • Aldigi kadar un
  • Isteginize bagli olarak; 1 corba kasigi kakao,1 tatli kasigi zencefil,1 tatli kasigi tarcin kullanabilirsiniz 3 esit parcaya ayirdiginiz hamur parcalarinda...
IC MALZEMESI:
  • 2 su bardagi hindistan cevizi
  • Yarim cay bardagi dogranmis antep fistigi
  • 3 corba kadigi ince antep fistigi
  • 200gr lor peyniri(labne peyniride olur)
  • 1 cay bardagi pudra sekeri
ÜZERINE:
  • 200gr bitter cikolata
  • 150 gr beyaz cikolata
  • 1 kahve fincani kirik findik ici
  • 1 kahve fincani hindistan cevizi
  • 1 kahve fincani antep fistigi veya file badem
YAPILISI
Once hamurumuzu yogurmak icin bir legene oda isisindaki yumusak tereyagi,pudra sekerini alip guzelce yoguralim sonra siviyagi,yogurdu,vanilya, katilir.En son un yavas yavas ilave edilirken kabartma tozu da ilave edilip yogrulur yumusak bir hamur yapilir.Hamur 3 esit parcaya ayrilir ve parcanin birine kakao katilip yogrulur.Digerine zencefil katilip yogrulur diger parcayi da ben sade olarak biraktim.Biraz dinlendirdim.
Bir legene hindistan cevizini bosalttim daha sonra lor peynirini ilave ettim,pudra sekerini ve ince dogranmis antep fistigi ile toz antep fistigini da ilave edip güzelce yogurdum ic malzeme de hamur kivamini aldi .Hamuru alip esit buyüklüklerde toplar yaptim,cevizden az kücük olacak sekilde toplar hazirladiktan sonra, ic malzemeden de ayni sayida minik toplar yapilir daha sonra hamurdan yapilan toplar merdaneyle veya avuc icine konup bastirilarak acilip inceltilir bir cay tabagi büyüklügünde acildiktan sonra hazirlanan ic malzeme ortasina konup kenarlari üzerine kapatilir ve kapatilan kisim alta cevrilip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir.180-200c derecelik onceden isitilmis firinda alti kizarana kadar pisirilir.
Firindan alip sogutulduktan sonra eritilen cikolataya bulanir ve arzuya gore findiga,file bademe,antep fistigina bulanir veya eritilen beyaz cikolata ile süslenir.Susleme sekli sizin zevkinize kalmis.

Hiç yorum yok: