23 Kasım 2008 Pazar

SEKERPARE

Sizlere muthis bir lezzet tarifi veriyorum, ben yaptim diye soylemiyorum gercekten cok cok guzel oluyor,deneyin pisman olmazsiniz......


SEKERPARE



MALZEMELER

  • Yarim paket margarin
  • 1 Su bardagi seker
  • 4 Yumurta(birinin sarisi yuzune surmek icin)
  • 1 Su bardagi irmik
  • 1 C ay bardagi misir unu
  • 1 Cay bardagi sivi yag
  • 1 Paket kabarma tozu
  • Yeteri kadar un
  • Uzeri icin ceviz vaya findik
SERBETI ICIN
  • 5 Fincan seker
  • 5 Fincan su
  • Bir kac damla limon suyu
YAPILISI
Margarin ve sekeri iyice birbirine yedirin,ardindan siviyagi,yumurtayi,irmigi,misir ununu,kabartma tozunu ve unu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin yaglanmis firin tepsisine dizin uzerine findik veya ceviz koyun.Hepsini bu sekilde yaptiktan sonra uzerine yumurta sarisi surun onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.Firindan cikinca bir kac dakika sonra soguk serbeti dokun.Bir gece bekledikten sonra iyice serbeti cekecektir.AFIYET OLSUNGöz kırp

Hiç yorum yok: