- Yarim paket margarin
- 1 Su bardagi seker
- 4 Yumurta(birinin sarisi yuzune surmek icin)
- 1 Su bardagi irmik
- 1 C ay bardagi misir unu
- 1 Cay bardagi sivi yag
- 1 Paket kabarma tozu
- Yeteri kadar un
- Uzeri icin ceviz vaya findik
- 5 Fincan seker
- 5 Fincan su
- Bir kac damla limon suyu
Margarin ve sekeri iyice birbirine yedirin,ardindan siviyagi,yumurtayi,irmigi,misir ununu,kabartma tozunu ve unu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin yaglanmis firin tepsisine dizin uzerine findik veya ceviz koyun.Hepsini bu sekilde yaptiktan sonra uzerine yumurta sarisi surun onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.Firindan cikinca bir kac dakika sonra soguk serbeti dokun.Bir gece bekledikten sonra iyice serbeti cekecektir.AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder