9 Eylül 2008 Salı

KURU FASULYELI PASTA



Tarifi gorenlerin "kuru fasulyeden pastami olur" deyisini duyar gibiyim.Evet oluyor.Hemde cok guzel dadi var.Hic dusunmeyin ya kotu olursa diye size garanti veriyorum cok lezzetli oluyor.Biraz kestaneyi andiriyor tadi.Unsuz bir tarif daha.Aslinda krema yoktu orjinal tarifte sadece uzerine cikolata sosu dokuluyordu.Ama ben kremada ekledim boylesi daha hos oldu.Herkese kremalisini tavsiye ederim.Yaptigimda aksamdi.Yapar yapmaz hemen cektim.Lambanin isigindan fazla guzel cikmadi.Hemen sizlerle paylasmak istedim.Bir dahaki sefer daha guzel cekerim.Ama sabahi bekleyemedim.Cunku esim yemek istedi.Aslinda pastayla fazla arasi yoktur ama bunu yemek istedi ve cok hosuna gitti. KURU FASULYELI PASTA
MALZEMELER
3 yumurta
2 su bardagi toz seker
2,5 su bardagi kuru fasulye
1 adet portakal kabugu rendesi
1 su bardagi ceviz
1 paket kabartma tozu
kremasi icin:
1 paket sivi krema(slagroom)
1 yemek kasigi pudra sekeri
1 paket krema sertlestirici(klop_fix)
uzeri icin cikolata sosu
YAPILISI
Once fasulyeleri haslayin,iyi haslanmis olmali.Haslanmis fasulyeleri robottan gecirin.Cirpma kabina yumurtayla sekeri koyup cirpin.Daha sonra diger malzemeleri katip karistirin.Normal bi kek kivaminda olmali,onceden isitilmis firinda altini ustunu pisirin.
kremayi,sertlestiriciyi ve pudra sekerini karistirip cirpin.Kremayi soguyan kekin sadece uzerine surun cikolata sosunu dokun kenarlarindan akmasini saglayin.Dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

122 yorum: